Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

Viaţa de cuplu la români: cât de fericite sunt femeile şi câţi simt nevoia să facă mai mult sex

Cu ocazia venirii în România a scriitorului John Gray, autorul bestseller-ului „Bărbaţii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus“, compania Extreme Training a derulat o amplă cercetare privind satisfacţia relaţiei de cuplu în rândul românilor. 

Studiul a scos la iveală că bărbaţii sunt mai mulţumiţi decât femeile, dar şi că un sfert din cupluri petrec o oră pe zi sau chiar mai puţin împreună.

La 17 noiembrie, John Gray, celebrul autor al bestseller-ului „Bărbaţii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus“, vine pentru prima dată în România, pentru a susţine la Bucureşti o conferinţă.

FOTO Sursa: www.eligiblemagazine.com

Evenimentul la care a fost invitat John Gray abordează în mod deschis comunicarea cu sexul opus, la locul de muncă, în negociere, în leadership sau acasă, iar datele obţinute prin această cercetare aduc în atenţie subiecte precum sexualitatea, nevoile nesatisfăcute, timpul liber sau nivelul de satisfacţie în cuplu.

Urmare a acestei cercetări a rezultat că românii sunt destul de satisfăcuţi, la modul general, în relaţia de cuplu.

Mai exact, un total de 62% din respondenţi se declară foarte satisfăcuţi şi satisfăcuţi de calitatea generală a relaţiei de cuplu.

Totuşi, 18% se arată ca fiind uşor nesatisfăcuţi şi foarte nesatisfăcuţi, iar alţi 18% consideră că sunt ”potrivit” de satisfăcuţi.

Apare, totuşi, o diferenţă când se analizează separat răspunsurile bărbaţilor şi ale femeilor.

De exemplu, procentul bărbaţilor care se declară foarte satisfăcuţi şi satisfăcuţi întruneşte 67%, deci numai 31% sunt „potrivit“, „uşor nesatisfăcuţi“ sau „foarte nesatisfăcuţi“ de relaţie.

În ceea ce priveşte femeile, numai 57% din ele se declară satisfăcute şi foarte satisfăcute de relaţia de cuplu (spre deosebire de 67% la bărbaţi), şi 22% uşor nesatisfăcute şi foarte nesatisfăcute.

Acest fenomen ar putea fi explicat prin prisma modului în care femeile apreciază calitatea relaţiei de cuplu.

Dacă bărbaţii nu solicită, de obicei, să fie înţeleşi şi ascultaţi, femeile au această nevoie mult mai pregnantă.

Prea puţin timp petrecut împreună

Conform studiului, aproape jumătate din români petrec între 2 şi 4 ore pe zi cu partenerul de viaţă (45%).

Întrebarea pusă a fost una specifică, referind-se nu doar la timpul petrecut împreună, ci şi la activităţile desfăşurate în comun.

Totuşi, un sfert din români (26%) petrec o oră sau chiar mai puţin timp împreună pe parcursul unei zile.

11% din români se încadrează în categoria celor care nu pot sta împreună prea mult timp din cauza relaţiilor la distanţă, a faptului că sunt în deplasare tot timpul săptămânii sau pentru că lucrează în altă ţară etc.

În general, respondenţii din această ultimă categorie au legat timpul petrecut împreună de constrângerile jobului.

Citeste mai departe pe adevarul.ro