Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

Știai că hormonii pot influența viața sexuală?

 Printre aceștia se numără și tulburările hormonale, etape care poate afecta apetitul sexual atât al femeii, cât și al bărbatului. Află în râdurile de mai jos cum pot influența hormonii viața sexuală!

Dorinţa sexuală se naşte în creier şi depinde de mult mai mulţi factori decât cei hormonali. Persoana care nu simte dorinţă sexuală poate să nu aibă probleme de erecţie sau de atingere a orgasmului.

FOTO Arhiva PrimaLove

Fluctuaţiile hormonale afectează viaţa sexuală, dar nu într-o atât de mare măsură pe cât suntem tentaţi să credem. Specialiştii chiar atrag atenţia asupra faptului că prea des dăm vina pe hormoni pentru a justifica alte lipsuri din viaţa noastră.

Stresul şi bolile tiroidei pot afecta erecţia

Testosteronul poate scădea şi din cauza stresului, sub acţiunea cortizolului, hormon de adaptare secretat de organism în aceste situaţii. Nivelul scăzut de testosteron se poate manifesta şi prin disfuncţii erectile. Şi afecţiunile tirodiene (hiper- sau hipotiroidia) pot duce la astfel de probleme.

Testosteronul creşte dorinţa sexuală

Studiile au arătat că testosteronul se face responsabil, într-o anumită măsură, de creşterea libidoului. Hormonul sexual masculin este cel care determină caracterele sexuale secundare, precum îngroşarea vocii şi pilozitatea.

Citeste mai departe pe clicksanatate.ro