Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

Sexul la vârsta menopauzei

Din nefericire, foarte multe doamne asociază această perioadă cu sfârșitul tinereții, ceea ce nu este tocmai adevărat. Sexul la vârsta menopauzei poate fi la fel de satisfăcător dacă știți să vă bucurați de plăcerea intimității.

Menopauza este un proces biologic firesc în parcursul vieții unei femei. Este marcată de încetarea menstruației și de încheierea activității ovarelor care nu vor mai produce hormonii sexuali estrogen și progesteron. De obicei, menopauza se instalează definitiv în jurul vârstei de 50-51 de ani. Putem spune că sexul la vârsta menopauzei este ceva firesc și indiferent dacă vă veți confrunta cu situații noi, cu foarte multă înțelegere, răbdare, acceptare, deschidere și comunicare, le veți putea depăși.

FOTO Arhiva PrimaLove

Sexul la vârsta menopauzei: Nu este imposibil
Una dintre cele mai mari probleme care le chinuie pe femei este că după instalarea menopauzei, viața sexuală va avea de suferit. Însă aceasta este precedată de o perioadă de premenopauză, care durează aproximativ patru ani. În acest timp au loc tot felul de dereglări hormonale, tulburări ale ciclului menstrual, sensibilitate la nivelul sânilor, uscăciune vaginală și scăderi ale capacității de concentrare. Într-adevăr, aceste transformări pot fi un chin pentru orice femeie, având un impact emoțional care se poate răsfrânge asupra vieții sexuale. Dar contează foarte mult felul în care vă raportați la această perioadă și cum știți să o gestionați. Sexul la vârsta menopauzei poate fi satisfăcător.

În altă ordine de ideii, aveți la îndemână tot felul de variante pentru ca sexul la vârsta menopauzei să fie armonios. De exemplu: plimbările în aer liber, o dietă echilibrată care să prevină luarea în greutate, tot felul de activități fizice ușoare, vă vor menține în formă și veți avea o dispoziție bună care să vă permită o viață sexuală nealterată.
Citeste mai departe pe click.ro