Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

Sexualitatea în Egiptul antic, descrisă de Papirusul de la Torino  16oct

Cuvinte cheie

Articole similare

Distribuie!

Twitter   Facebook

Sexualitatea în Egiptul antic, descrisă de Papirusul de la Torino

Documentul egiptean a stârnit multe controverse de-a lungul timpului. 

Papirusul de la Torino, cunoscut şi ca Papirusul Torino 55001, datează din anul 1150 înainte de Hristos şi este recunoscut datorită conţinutului său erotic explicit. 

Deşi unii istorici susţin că acesta este un document satiric, alţii s-au declarat de-a dreptul îngroziţi de picturile înfăţişate.

FOTO Sursa ancientpeoples.tumblr.com

Orientalistul francez Jean-Francois Champollion a descris papirusul drept „o imagine de o obscenitate monstruoasă, care a pus înţelepciunea şi reţinerea egipteană sub o lumină cu adevărat bizară”.  

De asemenea, în ciuda faptului că egiptenii erau percepuţi ca fiind pudici şi cu o sexualitate reprimată, Papirusul Erotic din Torino este, potrivit History Channel, „pornografie pură şi una din cele mai şocante seturi de imagini din întreaga antichitate”.   

Ce conţine cel mai controversat document din antichitate  

Din momentul descoperirii, legendarul document se află la Muzeul Egiptean din Torino, în Italia. Deşi a fost descoperit în 1820, acesta a fost publicat abia în 1970 din cauza conţinutului său controversat.

Papirusul a fost creat, potrivit ancientpeoples.tumblr.com, în perioada Ramesside, începând cu sfârşitul domniei faraonului Ramses al II-lea, şi a fost descoperit în satul Deir el-Medina din Teba, un sat locuit de artizani şi muncitori care au creat mormintele din Valea Regilor.

Citeste mai departe pe adevarul.ro