Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

Sex sau mâncare: ce sunt programaţi genetic să aleagă bărbaţii

Ce ar alege, totuşi, reprezentanţii sexului puternic dacă ar trebui să decidă ce este mai important pentru ei?

Răspunsul se pare că este programat genetic, după cum s-a descoperit în timpul unei cercetări.

Se spune că dragostea trece prin stomac, mai ales în cazul bărbaţilor, dar un nou studiu sugerează că atunci când vine vorba de sex, mâncarea trece pe locul al doilea în preferinţele acestora.   

FOTO Sursa Arhiva PrimaLove

Cercetătorii au dovedit că anumiţi neuroni din creierul bărbaţilor diminuează nevoia de hrană atunci când apare posibilitatea unui act sexual. În mod ciudat, aceşti neuroni nu se găsesc şi în creierul femeilor, potrivit publicaţiei The Telegraph.   

Deşi studiul a fost desfăşurat pe viermi, oamenii de ştiinţă din spatele proiectului, cercetătorii de la Universitatea din Londra susţin că rezultatele sunt cât se poate de valabile şi în cazul bărbaţilor.

În plus, datele demonstrează că între creierele femeilor şi ale bărbaţilor există diferenţe clare, fapt controversat, de altfel, şi disputat ani la rând în domeniul ştiinţei.  

„Acest studiu oferă o perspectivă nouă, care ne ajută să apreciem şi să înţelegem, pe cât putem, varietatea sexualităţii umane, a orientării sexuale şi a identificării genului. Deşi studiul este desfăşurat pe viermi, este foarte plauzibil ca şi în cazul oamenilor să existe aceleaşi diferenţe între comportamentele sexuale la femei şi bărbaţi”, a declarat profesorul Scott Emmos, co-autorul studiului, de la Departamentul de Genetică şi Neuroştiinţă din cadrul Colegiului de Medicină Albert Einstein din Statele Unite.   

Neuronii descoperiţi au fost numiţi de cercetători „MCM” sau „celulele misterioase ale masculilor”. Speciile de viermi pe care s-a desfăşurat studiul, Caenorhabditis elegans, sunt de două feluri: masculi şi hermafrodiţi (aceştia din urmă fiind, de fapt, femele care îşi produc propria spermă, deci nu trebuie să facă sex pentru a se reproduce).

Oamenii de ştiinţă au înfometat viermii masculi, apoi le-au pus în faţă o cantitate de sare şi au observat că atunci când „în peisaj” s-a aflat şi un posibil partener, viermii au lăsat deoparte mâncarea şi au continuat să se deplaseze spre celalţi viermi.

Teorie valabilă şi în cazul oamenilor De altfel, conform unui alt studiu, realizat de cercetătorii de la Ohio State University, din SUA, a reieşit că, într-adevăr, reprezentanţii sexului masculin se gândesc la sex în medie, de 19 ori pe zi, adică la fiecare 50 de minute, şi că sexul conduce în topul necesităţilor biologice masculine, dar nu la mare distanţă de alte lucruri, precum mâncarea sau somnul.

Un bărbat se gândeşte la mâncare de 18 ori pe zi, nu cu mult mai puţin decât la sex, iar la odihnă se gândeşte de 11 ori pe zi.

Citeste mai departe pe adevarul.ro