Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

Semne care prevestesc relaţii bolnăvicioase

Partenerii care au un comportament abuziv sunt uşor de recunoscut, aceştia dând semne de timpuriu că ceva nu va funcţiona cum trebuie în relaţie.

Specialiştii spun că persoanele cu un comportament abuziv pot fi recunoscute din timp după anumite trăsături de caracter.

Printre acestea se numără faptul că este posesiv şi gelos, este centrat pe sine, vorbeşte urât despre fostele relaţii în care a fost implicat, pune presiune pentru a întreţine relaţii sexuale, nu recunoşte când greşeşte şi atunci când este nervos intimidează. 

FOTO Arhiva PrimaLove


„Surprinzător de mulţi oameni acceptă abuzul în toate formele lui - emoţional, verbal şi chiar fizic - în relaţii. Aţi fi surprinşi să auziţi câte femei consideră că «este cumva normal» ca partenerul să le abuzeze emoţional, că este mai bine aşa decât să le bată.

Ele cred că dacă partenerul este nervos, este normal să jignească, să aducă injurii, să spargă sau să lovească. Abuzul emoţional este o formă extrem de subtilă a abuzului şi de aceea multe femei îl acceptă“, explică psihoterapeutul Daniela Mitrofan. 

Cert este că toate aceste scenarii nu reprezintă normalitatea unei relaţii şi duc la tulburări psihice, boli fizice şi uneori chiar moarte. Psihologii spun că la începutul relaţiei multor tinere, chiar şi femeilor adulte, le este greu să facă distincţia dintr-o relaţie normală şi una potenţial periculoasă pentru sănătatea şi integritatea lor psihică şi fizică.  

Psihoterapeutul Daniela Mitrofan enumeră semnele unei relaţii abuzive:   
- dorinţa de a diminua sentimentul de autonomie financiară al partenerei

– îi spune că nu are nevoie să muncească pentru că el câştigă foarte bine;

- limitarea reţelelor ei sociale - că nu are nevoie de anumiţi prieteni, petrec foarte mult timp împreună şi fac orice împreună, practicată la început ca un semn al iubirii şi al autosuficienţei în cuplu şi sunt eliminaţi pe rând toţi cei care ar putea să o avertizeze pe victimă de pericolul în care se află;

Citeste mai departe pe adevarul.ro