Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

S-a descoperit care este vârsta optimă pentru căsătorie

Cercetătorul Nicholas Wolfinger, de la Universitatea din Utah, Statele Unite, susţine că a descoperit care este vârsta ideală la care trebuie să ne căsătorim, pentru ca mariajul să reziste o viaţă. După studierea datelor publicate de National Survey of Family Growth între anii 2006-2010 (n.r. – Sondajul Naţional de Creştere a Familiei), Wolfinger, profesor de sociologie, a observat că cea mai mică rată a divorţurilor s-a înregistrat în cazul cuplurilor în care partenerii aveau vârste cuprinse între 28 şi 32 de ani.

„Probabilitatea unui divorţ scade pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, se îndepărtează de anii adolescenţei, şi se apropie de 30 de ani. Pe de altă parte, şansele unui divorţ încep să crească din nou atunci când oamenii se apropie de 40 de ani”, a declarat cercetătorul.

FOTO Arhiva PrimaLove

Nu toţi specialiştii sunt de acord cu studiul lui Wolfinger. Un cunoscut terapeut britanic, Andrew G Marshall, este de părere că oamenii încearcă prea mult să arate că au relaţia perfectă şi că rezultatul cercetării lui Wolfinger poate fi viciat. „Cu toţii ne dorim un partener complet, care ne înţelege 100%, şi alături de care vom reuşi să depăşim toate problemele şi să avem relaţia perfectă, pentru că avem impresia că suntem exact pe aceeaşi lungime de undă.

Cred că este pur şi simplu ce îşi doreşte toată lumea, nu ce se întâmplă de fapt. Cu toţii ne dorim şi credem că dacă vom găsi momentul potrivit şi vom face lucrurile ca la carte, vom avea mariajul perfect. Suntem atât de speriaţi să greşim, încât ne agăţăm de tot felul de superstiţii”, a declarat psihologul britanic pentru publicaţia „The Independent”.

Citeste mai departe pe adevarul.ro