Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

Mesajele online, mai romantice decât apelurile telefonice

Motivul este că petrecem mai mult timp în compunerea unui e-mail.

Cei mai mulţi dintre noi urăsc să lase mesaje vocale, cu atât mai mult cu cât ar implica o invitaţie romantică, astfel că preferăm să ne exprimăm prin mesaje scrise.

Ceea ce e în avantajul nostru, întrucât cercetătorii susţin că suntem mult mai predispuşi să răspundem pozitiv unei invitaţii trimise prin e-mail sau printr-un mesaj pe Facebook, informează Daily Mail.

FOTO Sursa: www.mscareergirl.com

„E-mail-ul este mult mai eficient dacă doreşti să transmiţi un mesaj care necesită un răspuns la care destinatarul trebuie să se gândească” susţine Alan Dennis, de la Indiana University. 

Într-un studiu la care au participat 72 de adolescenţi, cercetătorii au descoperit că cei care trimit e-mail-uri persoanei pe care doresc să o cucerească sunt mai implicaţi emoţional şi folosesc un limbaj mult mai puternic, decât cei care folosesc căsuţa vocală sau apelurile telefonice, adaugă sursa citată.

Studiul a fost realizat prin plasarea unor senzori pe feţele participanţilor pentru a măsura mişcările muşschilor faciali.

Astfel s-a descoperit că, atunci când scriem e-mail-uri persoanei iubite suntem mult mai pozitivi, decât atunci când trimitem mesaje vocale sau sunăm, declară Alan Dennis. 

De asemenea, un aspect important pentru a alege e-mail-ul în detrimentul apelului telefonic este faptul că atunci când compunem un e-mail îl putem modifica pe măsură ce scriem.

Ceea ce înseamnă că investim mai mult timp şi mai multă atenţie în compunerea unui mesaj electronic, decât investim în într-o conversaţie telefonică.

Studiul s-a dovedit a se aplica atât în cazul bărbaţilor, cât şi în cazul femeilor.

Citeste mai departe pe adevarul.ro