Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

După câte luni începe sexul să nu mai fie la fel de fierbinte şi cât de mult se înrăutăţeşte situaţia după 15 ani

Iar după 15 ani de căsnicie, situaţia este şi mai dramatică în ceea ce priveşte atracţia sexuală, conform unor cercetări desfăşurate în acest sens.

Pasiunea începe să pălească după numai 12 luni de relaţie, arată un nou studiu, realizat pe 3.000 de femei şi bărbaţi.

FOTO Sursa: tipsofdivorce.com

După acest prim an de relaţie, atracţia sexuală începe să descrească treptat, astfel încât după 15 sau 16 ani, satisfacţia sexuală se reduce cu aproape 30%. 

Studiul desfăşurat de cercetătorii germani de la Universitatea din Munchen a inclus subiecţi cu vârste cuprinse între 25 şi 41 de ani.

Aceştia au fost întrebaţi cât de satisfăcuţi sunt în cuplu, în perioade diferite ale relaţiei.

Astfel, unii erau în la începutul relaţiei, în timp ce alţii erau căsătoriţi şi de 15 sau 24 de ani.

Un aspect interesant descoperit de cercetători a fost că apariţia copiilor într-un cuplu nu are o influenţă majoră asupra satisfacţiei sexuale, chiar dacă pentru o perioadă afectează frecvenţa actelor sexuale, a precizat unul dintre autorii studiului, Ludwig Maximilian.

Definitorii pentru scăderea afecţiunii sexuale s-au dovedit însă neînţelegerile, certurile şi lipsa iniţiativei sexuale.

Oamenii de ştiinţă consideră că pasiunea atinge cote maxime în primele 12 luni de relaţie pentru că atunci partenerii acordă o atenţie deosebită descoperirii reciproce a dorinţelor.

Citeste mai departe pe adevarul.ro