Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

De ce sunt unele persoane mai predispuse să-şi înşele partenerul?

Psihologii de la Universitatea Tech din Texas au realizat un studiu pentru a vedea de ce unele persoane sunt mai înclinate să-şi înşele partenerul.

Astfel, ei au observat istoricul relaţiei mai multor voluntari şi al părinţilor acestora şi au văzut o legătură clară: cei care aveau părinţi care au fost la rândul lor infideli erau de două ori mai predispuşi să urmeze acest comportament, spune coordonatorul studiului, Dana Weiser, citată de Menshealth.com.

Wieser crede că înclinaţia spre infidelitate este parţial transmisă genetic.

FOTO Arhiva PrimaLove

Studii anterioare au demonstrat că persoanele care au mai mulţi parteneri sexuali şi sunt infidele au un anumit receptor de dopamină, care îi face să-şi dorească cât mai multă adrenalină. O cercetare realizată în anul 2014 de Unversitatea Binghamton şi Universitatea de Stat din New York a demonstrat că oamenii infideli au de obicei o variaţie a genei DRD4, care îi face să caute senzaţii tari şi îi poate predispune la diferite dependenţe.

Mai exact, aceste persoane au alele mai lungi ale genei poreclită de cercetători „gena promiscuităţii”  (alela este o parte dintr-o genă, responsabilă cu anumite trăsături, n.r.) .

Citeste mai departe pe adevarul.ro