Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

De ce sunt atraşi bărbaţii de femei care seamănă cu mamele lor

Concluziile unui studiu finlandez arată inclusiv modul în care relaţia pe care bărbatul a avut-o în copilărie cu cea care i-a dat viaţă se va răsfrânge asupra relaţiei de cuplu.

Cercetătorii de la Universitatea din Turku, în Finlanda, au realizat un studiu la care au participat 70 de persoane, femei şi de bărbaţi.

Fizionomia soţului/soţiei fiecăruia din participanţi a fost comparată cu cea a părintelui lor de sex opus.

FOTO Sursa: www.helpful.com

Rezultatele au arătat că în vreme ce partenerii de viaţă ai reprezentantelor sexului frumos nu se asemănau fizic cu taţii respectivelor, bărbaţii erau, în mare parte, căsătoriţi cu femei care semănau foarte mult cu mamele lor.

Omul de ştiinţă Urszula Marcinkowska, specializată în psihologie evoluţionistă şi coordonatoarea cercetării, a explicat că evoluţia şi selecţia naturală i-a „programat“ pe bărbaţi să caute partenere din grupul din care şi ei provin.

„Din moment ce primele forme de interacţiune le au cu mamelele lor, acestea devin modelele la care se vor raporta mereu, în mod inconştient.

Pe de altă parte, tatăl, oricât ar fi de implicat în creşterea copilului, nu imprimă în cazul fiicelor acelaşi tipar preferenţial în alegerea viitorilor parteneri“, a precizat Marcinkowska.

Citeste mai departe pe adevarul.ro