Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

De ce este mai greu să rămânem căsătoriţi în ziua de azi decât în urmă cu 50 sau 100 de ani

Un studiu realizat de cercetătorii americani arată că în ultmii ani căsniciile par să fie tot mai complicate, iar relaţiile dintre parteneri cad în două extreme: ori sunt foarte fericite, ori nefericite.

În prezent, oamenii au aşteptări mult mai mari de la partenerul de viaţă, de aceea de multe ori ajung să fie foarte nefericiţi, din moment ce aceste aşteptări nu sunt împlinite, spune Eli Finkel, profesor de psihologie socială la Universitatea Northwestern, unul dintre cei care a coordonat studiul.

Psihologii americani au împărţit tipul de căsnicii în trei modele diferite: mariajul instituţional (căsniciile care s-au format până în anul 1850), mariajul pentru companie (din 1851 până în 1965) şi mariajul de auto-exprimare (începând din anul 1965).
FOTO Arhiva PrimaLove


În trecut, oamenii nu se căsătoreau din dragoste, ci din motive pragmatice, pentru bunăstare şi siguranţă, iar partenerii aveau mare noroc dacă ajungeau să ţină cu adevărat unul la altul.

Acum însă, oamenii nu mai caută doar iubirea când se căsătoresc, ci vor să aibă un sentiment de împlinire personală alături de partener, care să-l ajute să devină un om mai bun.

De aceea creşte şi numărul căsniciilor nefericite şi al divorţurilor. Dar, în cazurile în care partenerul poate împlini aşteptările celuilalt, căsniciile sunt fericite.

Citeste mai departe pe adevarul.ro