Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

De ce dispare dorinţa femeii?

Dacă ai făcut recent și o operație, atunci ai motive să ai un libidou scăzut. Află de mai jos şi cum îl putem recăpăta.

Stresul de la locul de muncă, grijile zilnice, medicamentele, oboseala şi rutina -toate pot duce în timp la scăderea secreţiei hormonilor sexuali, respectiv a libidoului femeii. Pe lângă toate acestea, şi o parte dintre problemele ginecologice pot cauza în timp lipsa dorinţei sexuale. Lăsată nerezolvată, ,,problema” poate avea urmări asupra vieţii de cuplu: tensiuni, conflicte, în unele cazuri, chiar divorț.

Infecţiile vaginale pot scădea libidoul

O mare parte dintre femei se confruntă cu dureri şi cu usturimi în timpul actului sexual. Dintre ele puţine ajung la medic. Senzaţia de disconfort, uneori resimţită în timpul penetrării sub formă de înţepături şi de arsuri, poate apărea ca urmare a unor tulburări sau probleme ginecologice: lubrifierea insuficientă, infecţia vaginală (cea uterină, cea de la nivelul ovarelor, a trompelor, a tractului urinar), boala inflamatorie pelviană, endometrioza (creşterea anormală a celulelor de pe pereţii uterului).

FOTO Arhiva PrimaLove

Asemenea chisturilor, şi tumorile ovariene pot afecta dorinţa sexuală. Parte din tratament, operaţiile clasice sau cele laparoscopice (fie că este vorba de extirparea chistului sau a unei părţi din ovarul afectat) pot scădea apetitul sexual.

Tocmai de aceea, medicii recomadă ca în timpul operaţiilor să se îndepărteze cât mai puţin din ovar, astfel încât funcţiile hormonale să rămână la niveluri normale.  

Citeste mai departe pe clicksanatate.ro