Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

Cuvinte de dragoste fără echivalent în limba engleză, explicate prin desene de o artistă americană

Aceste cuvinte sunt provenite din diverse limbi, printre care şi româna, dar care nu au un echivalent în limba sa maternă, poi a încercat să le explice cu ajutorul unor desene pe care le-a realizat, find însoţite şi de propriile definiţii. Proiectul a fost intitulat „Mai mult decât un simplu cuvânt“.

Artista americană Emma Block a creionat câteva ilustraţii prin care a încercat să redea înţelesul unor emoţii încercate de orice persoană îndrăgostită, indiferent de colţul de lume în care trăieşte, selectând cuvinte care nu au echivalent în limba engleză sau care nu pot fi traduse ca atare pentru a fi înţelese pe deplin.

Printre acestea se numără şi frumosul cuvânt românesc „dor“, dar şi cuvinte din limba portugheză, spaniolă, japoneză, chineză sau galeză.

FOTO Sursa: boredpanda.com

Iată mai jos cuvintele ilustrate de Emma Block şi explicaţiile oferite de ea pentru fiecare, aşa cum apar pe site-ul boredpanda.com şi vashi.com.

Citeste mai departe pe adevarul.ro