Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

Cum ne ferim de bolile cu transmitere sexuală

Chiar dacă este neplăcut să mergi la medicul specialist să faci niște analize spre a descoperi medicul ce fel de infecție ai, este indicat să mergi la medicul specialist pentru a-ți prescrie tratamentul medicamentos care te va vindeca atât pe tine, cât și pe partenerul tău. Trebuie să știi că dacă o infecție cu transmitere sexuală nu este tratată, atunci atât tu, cât și partenerul tău sunteți expuși la agravarea stării de sănătate și sunt și situații în care puteți ajunge la infertilitatea, cancer de col uterin, probleme de tip mintal sau chiar decesul.

Situația este cu atât mai gravă cu cât multe din bolile cu transmitere sexuală nu au simptome sau semne. Această este dovadă clară că este necesar consultul de specialitate în mod regulat întrucât medicul specialist, ginecolog sau urolog va putea să descopere despre ce este vorba și să îți ofere tratamentul corespunzător.

FOTO Arhiva PrimaLove

Principala cauza de transmitere a infecțiilor cu transmitere sexuală este reprezentată de virusuri, bacterii și paraziți. Când vorbim despre virusuri ne referim la hepatitia de tip B, herpesul genital, virusul HIV șic el HPV. În privința bacteriilor ne îngrijorează Chlamydia, gonoreea, sifilisul, pediculoză și scabia Simptomele și semnele de tip comun specifice infecțiilor cu transmitere sexuală sunt reprezentate de următoarele aspecte:

•    mâncărimi la nivelul organelor genitale
•    scurgeri atipice
•    noduli limfatici măriți
•    apariția senzației de oboseală severă
•    creșterea temperaturii corpului
•    apariția bufeurilor.
Citeste mai departe pe clicksanatate.ro