Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

Cele mai şocante mituri despre corpul feminin

Multe dintre aceste credinte au vizat corpul femeilor.

Până nu de mult, miturile despre organele genitale ale femeilor erau de-a dreptul şocante.

Vreme de câteva secole, aparatul reproducător al femeilor a fost considerat o „zonă periculoasă”, mulţi dintre medicii vremurilor trecute promovând idei înspăimântătoare despre vagin şi uter.

Publicaţia online „Bustle” a realizat o listă cu cinci dintre cele mai bizare mituri despre corpul femeii:

1. Vaginul cu dinţi care ciopârţeşte penisul

Mitul vaginului cu dinţi provine din mitologia Greciei antice, dar se regăseşte în folclorul mai multor ţări.

Potrivit acestuia, vaginul avea dinţi gata să ciopârţească orice corp străin care intra înăuntru. Mulţi istorici şi psihologi susţin că această credinţă era strâns legată de anxietatea resimţită de bărbaţi faţă de castrare, dar şi de teama generală pe care o provoacă puterea sexualităţii feminine. 

FOTO Arhiva PrimaLove

Deşi acest mit este bazat pe frică, s-a dovedit că unele femei pot prezenta asemenea anomalii, explicabile din punct de vedere ştiinţific.

Chisturile ovariene dermoide, provenite din celule embrionare, se pot transforma în păr, dinţi şi oase în interiorul corpului.  

2. Masturbarea stopează creşterea sânilor În anii 1800, masturbarea era considerată un obicei periculos, cauzator de numeroase probleme de sănătate.

În era victoriană, oamenii credeau cu tărie că autosatisfacerea putea provoca chiar şi moartea. Totuşi, repercusiunile pe care strămoşii credeau că le are masturbarea asupra femeilor sunt, de departe, cele mai ciudate. Unii experţi medicali susţineau că, dacă aceasta era practicată în adolescenţă, tinerelor femei nu le-ar mai fi crescut sânii şi ar fi rămas cu pieptul plat.

3. Uterul care „se plimbă” prin corp 

În Grecia antică, oamenii credeau că atunci când o femeie se simte rău, este din cauză că uterul i se plimba prin corp, cauzând dureri sau senzaţii neplăcute în alte zone ale corpului.

De exemplu, dacă uterul se muta în zona capului, femeile suferinde erau lipsite de putere, aveau stări de angoasă şi dureri groaznice de cap. Dacă uterul ajungea în zona gâtului, simptomele erau sufocarea, pierderea vocii şi a sensibilităţii, uneori chiar moartea.

Mai mult decât atât, medicii vremii credeau că uterul poate fi „ademenit” la locul lui cu diverse mirosuri neplăcute, eliberate în zona vaginului sau direct în dreptul nasului femeii. Scopul răspândirii acestui mit a fost subminarea voinţei feminine, sfatul medicilor fiind ca femeile să rămână însărcinate cât mai des pentru ca uterul să rămână la locul lui.  

Citeste mai departe pe adevarul.ro