Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

Cele mai frecvente probleme sexuale de care se plâng cuplurile, conform sexologilor

Femeile nu pot ajunge la orgasm în timpul actului sexual normal

Cele mai multe femei care ajung în cabinetele sexologilor se plâng că nu pot atinge orgasmul în timpul sexului cu penetrare, lucru pe care şi-l doresc cu ardoare, a explicat terapeutul sexual Laurie Watson pentru publicaţia Huffington Post.

Psihologul recomandă în acest caz ca femeile să conştientizeze că nu vaginul este centrul plăcerii sexuale în cazul femeii, ci clitorisul.

De fapt, numai 15-20% din femei reuşesc să ajungă la orgasm în timpul sexului cu penetrare, dar şi atunci au nevoie de foarte multă stimulare manuală sau orală.

Poziţiile cele mai bune pentru a ajunge le orgasm sunt femeia deasupra sau cea în care femeia stă pe spate pe o suprafaţă rigidă şi îşi ridică uşor şoldurile, mai spune aceasta.

FOTO Arhiva PrimaLove

Dorinţe sexuale care nu se potrivesc

O altă problemă sexuală pe care sexologii o aud foarte des se referă la discrepanţa sexuală, adică unul dintre parteneri îşi doreşte să facă sex mai des decât celălalt şi în ipostaze mult mai erotice.

Sexologul Tammy Nelson consideră că adesea această problemă apare încă de la începutul relaţiei, când, deşi atracţia sexuală este puternică de ambele părţi, unul dintre parteneri este mai dornic decât celălalt şi el face ca sexul să fie interesant pentru o perioadă mai lungă.

Numai că după ani de zile, partenerul a cărui dorinţă nu a fost niciodată comparabilă cu a perechii sale ajunge să considere enervant şi obositor faptul că are alături pe cineva care pare că se gândeşte numai la sex.

Important este ca partenerii să aibă curajul să discute sincer despre ceea ce simt şi să încerce să găsească o cale de mijloc pentru a fi mulţumiţi în egală măsură.

Bărbaţi cu probleme erectile

Ejacularea prematură este una dintre ele mai frecvente probleme cu care se confruntă bărbaţii, la fel şi disfuncţiile erectile. În ambele cazuri, bărbaţii dezvoltă anxietate puternică şi ajung să evite sexul şi intimitatea, a precizat psihoterapeutul Danielle Harel.

Adesea, partenerele acestor bărbaţi consideră că nu mai sunt suficient de atrăgătoare şi că aşa se explică problema bărbaţilor.

Este important în această situaţie ca bărbaţii să se concentreze mai mult pe propriile nevoi sexuale şi mai puţin pe ceea ce gândesc partenerele.

De asemenea, iubitele sau soţiile ar trebui să nu considere că ele sunt de vină şi să-i ofere bărbatului toată înţelegerea şi sprijinul.

Citeste mai departe pe adevarul.ro