Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

Ce se întâmplă în corpul nostru când nu facem sex perioade lungi de timp

Această formă de abstinenţă are însă efecte atât asupra fizicului, cât şi a psihicului.

Sute de cercetări ştiinţifice arată că organismul uman este afectat de lipsa sexului, indiferent de cauzele care ar putea să ducă la încetarea activităţii sexuale. Iar în unele cazuri efectele se răsfrâng nu numai asupra vieţii sexuale, ci ajung să ne afecteze şi calitatea vieţii de zi cu zi, notează publicaţia Prevention.com.

FOTO Arhiva PrimaLove

Stare de anxietate

Un studiu realizat de scoţieni a relevat că raporturile sexuale regulate ajută la detensionare şi la păstrarea stresului sub control. De exemplu, s-a observat că oamenii care fac sex măcar o dată pe săptămână, chiar şi o dată la două săptămâni, fac faţă mult mai bine situaţiilor stresante, cum ar fi discursurile susţinute în public.

În timpul sexului, organismul eliberează o serie de substanţe, cum sunt endorfinele şi oxitocina, care ajută la detensionarea fizică şi psihică.

Scăderea imunităţii

Suprimarea activităţii sexuale duce la scăderea imunităţii, ceea ce ne face mai vulnerabili la îmbolnăviri frecvente.

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania, SUA, au dovedit că relaţiile sexuale regulate fortifică organismul şi îl ajută să facă faţă mai bine la episoadele de îmbolnăvire.

Acest lucru s-a observat la persoanele care întreţineau raporturi sexuale o dată sau de două ori pe săptămână, în cazul cărora s-a constatat o creştere de 30% a nivelului unui anticorp care se numără printre cei mai importanţi anticorpi activaţi în lupta împotriva virusurilor, comparativ cu persoanele care făceau sex extrem de rar sau niciodată.

Scade riscul de infecţii urinare

Aproape 80% din infecţiile urinare apar în primele 24 de ore după un contact sexual, conform unui studiu publicat în revista American Family Physician. În timpul sexului, o bacterie aflată în vagin poate ajunge să fie împinsă spre uretră, unde cauzează infecţia.

De aceea, atunci când nu facem sex sau facem sex foarte rar, riscul de infecţii urinare scade destul de mult. Prin urmare, iată unul dintre efectele pozitive ale unei vieţi sexuale aproape inexistente.

Citeste mai departe pe adevarul.ro