Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

Ce înseamnă să ai o viaţă sexuală sănătoasă: legătura cu sexul din milă, frecvenţa partidelor de sex şi programarea plăcerii

Când vine vorba de viaţa sexuală este mai greu să-ţi dai seama ce înseamnă să fii împlinit, de unde probabil şi interesul care există adesea pentru ceea ce fac alţii în dormitor, în căutarea unor termeni de comparaţie. 

Terapeutul sexual Aline Zoldbrod a enumerat pentru publicaţia Woman’s Health acele elemente care fac o relaţie sexuală să fie împlinită.

Aceasta spune că înainte de toate este important să avem o imaginea cât mai realistă a ceea ce implică ideea de viaţă sexuală sănătoasă, pentru că asta nu înseamnă că sexul trebuie să fie întotdeauna pasional şi intens, ci că intensitatea fluctuează, la fel şi frecvenţa momentelor intime.

FOTO Sursa: www.inlifehealthcare.com


“Nu există o reţetă exactă, dar cel mai important este ca partenerii să fie sinceri unul cu celălalt şi să împărtăşească ceea ce simt, să vorbească despre temerile şi dorinţele lor“, mai spune specialistul.

1. Ai o părere bună despre cum arăţi 

Un studiu realizat de Universitatea din Texas, SUA, la care au participat femei cu vârsta între 18 şi 49 de ani, indica faptul că reprezentantele sexului frumos care s-au arătat cel mai mulţumite de aspectul lor fizic s-au declarat şi cele mai satisfăcute din punct de vedere sexual.

Motivul este mai mult decât evident, subliniază sexologul Aline Zoldbrod.

Atunci când nu poţi să te gândeşti decât la cât de mari ai coapsele sau la cât de dizgraţioasă este burta pe care o ai, sexul devine o povară, un motiv de stres.

2. Nu ţi-e teamă sau jenă să spui ce-ţi doreşti în pat

Sexul de calitatea se bazează pe descoperirea şi exprimarea acelor lucruri care îţi produc plăcere, explică sexologul.

Nu este suficient să afli ce te excită, pentru că omul de lângă tine nu-ţi citeşte gândurile.

„Dacă îţi este greu să-i spui faţă în faţă ce ai dori, atunci scrie un sms sau un e-mail în care să-i mărturiseşti toate aceste lucruri.

Ai putea avea surpriza ca fanteziile tale să se regăsească în dorinţele partenerului“, spune Aline Zoldbrod.

Nu în ultimul rând,  o viaţă sexuală împlinită înseamnă, evident, să îţi placă să faci sex cu partenerul tău.

„Chiar dacă nu întotdeauna o femeie are orgasm, faptul că există conectarea emoţională, că se simte apropiată de partener şi după terminarea partidei de sex, faptul că simte că există implicare din partea lui, contează uneori mai mult decât să atingă climaxul“, subliniază sexologul.

Citeste mai departe pe adevarul.ro