Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

Ce efect au asupra bărbaţilor scenele siropoase din filme

Scenele romantice din filme precum cea din „Titanic“, votată cea mai romantică din toate timpurile, nu au acelaşi efect la bărbaţi precum la femei.

Că femeile sunt înnebunite după filme romantice, în vreme ce bărbaţii s-ar uita la orice alt gen de filme este un lucru bineştiut. Un nou studiu explică şi de ce poveştile siropoase nu sunt pe gustul bărbaţilor.

Ele nu doar că nu suscită interesul bărbaţilor, dar le scade dorinţa sexuală.

FOTO Sursa: hqdesktopwallpapers.net

Într-un experiment realizat de cercetătorii Unviersităţii Maastricht, din Olanda, 78 de femei şi 86 de bărbaţi au fost rugaţi să se uite la trei materiale video: primul ilustra un cuplu făcând sex; al doilea prezenta scena romantică din „Titanic“, în care Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet se strâng în braţe la prova vaporului, urmată de o altă scenă romantică, din pelicula „Propunere indecentă“ (1993); cel de-al treilea material video era un grament dintr-un documentar istoric despre englezi.

În vreme ce femeile au reacţionat, cum era firesc, la scenele romantice, bărbaţii au fost mai receptivi sexual după filmul explicit, dar surprinzător este că documentarul istoric a avut un efect mai puternic asupra apetitului lor sexual decât scenele siropoase din „Titanic“.

Explicaţia: aceste scene romantice le inhibă dorinţa sexuală. „Bărbaţii au nevoie de o stimulare vizuală explicită ca să le crească libidoul“, a explicat dr. Mareike Dewitte, coordonatorul studiului şi, asistent profesor de psihologie clinică, citat de „Yahoo! Health“.

Citeste mai departe pe adevarul.ro