Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

Semnele care ne arată că o relaţie are şanse să reziste în timp

Aceştia vorbesc despre modul în care ne regăsim în partener, dar şi de cât de mulţumiţi reuşim să rămânem de cel alături de care am ales să întemeiem o relaţie, în ciuda comparaţiilor, adesea involuntare, pe care le facem cu alte persoane.

Psihologii de la Universitatea din Toronto, Canada, sunt de părere că relaţiile de durată sunt cele în care partenerii reuşesc să se oglindească unul în celălalt.

FOTO Sursa: hellostyle.ro

De asemenea, în urma comparaţiilor pe care le facem între partenerii noştri şi alte persoane, referitor la cât de bine se descurcă perechea noastră în anumite situaţii, cât de bine arată, în ce măsură se implică în rezolvarea problemelor comune sau alte amănunte, ar trebui ca balanţa să incline întotdeauna în favoarea celui sau celei alături de care ne împărţim viaţa.

Un alt indiciu este faptul că partenerii cu şanse mai mari de a rămâne împreună pe termen lung îşi percep aleşii ca pe o extensie a lor şi ajung să se refere la cuplul pe care îl formează cu “noi“, nu fac diferenţa între “eu“ şi “ea/el“.

Cuplurile care întrunesc aceste condiţii, care sunt capabile să menţină o imagine pozitivă în ciuda comparaţiilor pe care le facem cu alte exemple, observate în jur, care reuşesc să vadă mereu în persoana de lângă ei partenerul potrivit, acestea sunt şi cele care ajungă să rămână împreună perioade lungi de timp, a declarat psihologul Sabrina Thai în ediţia de luna aceasta a revistei de specialitate “Personality and Social Psychology“.

Citeşte mai departe pe adevarul.ro