Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

6 semne că iubeşti un manipulator emoţional

Experţii în relaţii susţin că manipulatorii emoţionali se folosesc de vulnerabilităţile victimelor şi, adesea, de cuvintele acestora.

La final, când simt că tacticile lor încep să îşi piardă din eficienţă, îşi prind victimele înapoi în plasă prin scuze şi promisiuni că se vor schimba.

Beatty Cohan, un psihoterapeut din New York, susţine că există semne clare care îi dau de gol pe manipulatorii emoţionali şi că relaţiile cu astfel de persoane sunt toxice şi nu ar trebui continuate.

FOTO Sursa: imgkid.com

„Când începem să realizăm că ceva nu merge bine, ar trebui să ne ascultăm instinctele.

Cu cât rupi mai repede o asemenea legătură, cu atât mai bine, pentru că te vei trezi într-o relaţie circulară, în care problemele vor fi mereu aceleaşi. În plus, de la manipularea verbală şi emoţională la abuz este un singur pas”, este de părere Cohan.

1. Îţi minimalizează sentimentele

Potrivit specialistei, manipulatorii emoţionali sunt, în mare parte, preocupaţi doar de propriile dorinţe şi nevoi.

De câte ori vei încerca să deschizi o conversaţie sinceră despre momentele în care te simţi rănit sau invalidat vei fi redus la tăcere şi acuzat că te comporţi copilăros sau exagerat, scrie „Daily Mail”.

„La un moment dat ajungi să te îndoieşti de tine şi să te întrebi dacă nu cumva au dreptate .

Un manipulator emoţional nu îşi va cere niciodată scuze şi te va face întotdeuna să îţi pui sub semnul întrebării emoţiile, reacţiile şi sensibilitatea”, spune Patty Blue Hayes, autoare şi specialistă în relaţii.

2. Te umileşte în faţa apropiaţilor

Dacă partenerul tău te insultă sau face glume mai mult sau mai puţin răutăcioase pe seama ta, în public, există şanse mari ca acesta să fie adeptul manipulării emoţionale.

„Astfel de persoane se hrănesc cu nesiguranţele celorlalţi.

Să presupunem că iubitul tău manipulator emoţional ştie că eşti complexată de greutatea ta.

În loc să te susţină, te va umili pentru că ai mâncat ultima felie de pizza, aducând în discuţie greutatea ta, în faţa prietenilor”, exemplifică specialista.

3. Dă vina pe tine pentru comportamentul lui negativ

Manipulatorii emoţionali nu iau responsabilitatea faptelor lor.

În schimb, îşi vor justifica fiecare acţiune în baza greşelilor perechii lor. „De exemplu, o persoană care se foloseşte de manipulare emoţională începe să ţipe la partenerul ei în momentul în care este întrebată dacă a plătit factura de curent electric.

În plus, îi spune că ar trebui să ştie că este foarte stresată şi ocupată la locul de muncă şi că nu poate fi deranjată cu asemenea sarcini”, explică Hayes.

Citeste mai departe pe adevarul.ro