Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

6 motive să nu faci sex la prima întâlnire

Teama de a nu fi judecat greşit

Probabil că primul motiv pentru care o femeie ar spune că sexul de la prima întâlnire nu este o idee prea bună, se referă la impresia negativă pe care bărbatul ar putea să şi-o facă despre ea, prin urmare şi pierderea ocaziei de a forma o relaţie serioasă, după cum observă sexologii pentru publicaţia Psychology Today.

Chiar dacă adesea acesta este un motiv cât se poate de real pentru care femeile nu se lasă duse de val, în ideea că bărbaţii îşi pierd rapid interesul pentru “prada mult prea uşoară“, există şi motive care se referă strict la problemele care pot să apară în cazul sexului de la prima întâlnire.

FOTO Sursa: www.marriagehelper.com

Confruntarea cu momente penibile 

Prima dată când faci sex cu cineva este, de regulă, un moment destul de ciudat şi de tensionat, indiferent de cât timp cunoşti persoana respectivă.

Cu  atât mai jenantă devine o partidă de sex atunci când cunoaştem partenerul extrem de puţin sau deloc.

Pe de altă parte, atunci când ştim că persoana cu care facem dragoste simte ceva pentru noi şi că îi pasă de sentimentele noastre, plăcerea sexuală este mai intensă şi actul sexual mai satisfăcător.

Lipsa conectării emoţionale

Să faci sex de la prima întâlnire poate fi comparat cu a savura întâi desertul şi abia apoi restul felurilor.

Aşteptarea momentului de intimitate transformă experienţa sexuală într-un adevărat „festin“ pentru că avem răgazul să descoperim treptat alte lucruri care ne intrigă şi ne fac şi mai mult să dorim apropierea fizică, dar şi emoţională.

La fel de important este şi faptul că în perioada de curtare, tensiunea sexuală se clădeşte zi de zi, astfel încât actul sexual va fi, cu adevărat, un moment de eliberare. 

Aşteptări prea mari şi rezultate dezolante

Când decidem să facem sex de la prima întâlnire ar trebui să ne gândim la ce se va întâmpla după aceea.

Dacă actul sexual se dovedeşte dezastruos sau dacă partenerul decide să considere totul o aventură de-o noapte?

Cu toţii avem aşteptări şi în cazul sexului de la prima întâlnire acestea sunt aproape de fiecare dată mult prea mari faţă de ceea ce se întâmplă în realitate.

Nu contează doar sexul, dacă vrei o relaţie 

Persoanele care nu se grăbesc să ajungă în pat de la prima întâlnire sunt mult mai încrezătoare şi ştiu mult mai bine ceea ce aşteaptă de la un posibil partener.

De asemenea, atunci când relaţia se construieşte şi pe alte baze decât sexul, relaţia are mai multe şanse să se dezvolte armonios.

Confundăm sexul cu dragostea

Persoanele care ajung să facă sex de la prima întâlnire ajung să creadă că sunt îndrăgostite nebuneşte.

Citeste mai departe pe adevarul.ro