Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Ok

Cancel

5 lucruri pe care bărbaţii se tem să le spună verde-n faţă femeilor

Sau ce şi-ar dori de la relaţie, consideră terapeutul specializat în probleme de cuplu Keith Dent.

Bărbaţii învaţă că trebuie să nu comenteze în faţa femeilor dacă vor să aibă parte de linişte.

Însă psihologul Keith Dent a explicat pentru publicaţia yourtango.com care sunt principalele lucruri pe care bărbaţii şi-ar dori să le spună partenerelor de viaţă fără să se teamă de reproşuri sau de faptul că sinceritatea se va întoarce împotriva lor.

FOTO Sursa: www.playbuzz.com

„Ori de câte ori îndrăznim să ne exprimăm vulnerabilitatea sau nemulţumiri de orice fel în relaţiile pe care le avem ştim că vom fi criticaţi. În opinia partenerelor de viaţă suntem ori prea duri, ori nu suntem suficient de puternici. Nu există cale de a câştiga o astfel de discuţie. Prin urmare, bărbaţii continuă să tacă“, spune Keith Dent.

Iată care sunt în opinia psihologului american cele cinci lucruri pe care bărbaţii şi-ar dori uneori să le spună soţiilor sau iubitelor fără să se teamă de consecinţe:

1. Lasă-i pe copii să facă singuri anumite lucruri, dacă pot face acel lucru fără să depună un efort considerabil.

Specialiştii în parenting avertizează în legătură cu cât de nocivă pentru copii este atitudinea „părinţilor elicopter“, care încearcă să rezolve totul în locul copiilor lor.

2. Sunt o persoană inteligentă şi aş aprecia să nu-mi mai pui întrebări al căror răspuns îl cunoşti deja. Această strategie este numai un test prin care încerci să verifici dacă îmi funcţionează bine creierul pe măsură ce îmbătrânesc sau, din moment ce tu eşti cea care ia cele mai multe decizii în familie, doreşti doar să simt că mă implici cumva?

3. La începutul relaţiei, când veneam acasă de la serviciu, erai îmbrăcată cu hainele de stradă sau măcar te schimbai într-o pijama sexy. Arătai ispititor, aşa că de ce nu păstrezi acest bun obicei?

4. Am putea să facem sex fără alte explicaţii? Ştiu că a trecut mult timp de când nu am mai avut parte de aşa ceva, mai ales că avem şi copii.

Dar în realitate nu îndrăznesc să iau iniţiativa pentru că nu vreau să mă lovesc de un refuz sau să fie condiţionată în vreun fel acţiunea amoroasă.

Am avut suficient parte de aşa ceva în perioada de început a relaţiei. Nu vreau decât să ştii că eu te consider sexy şi că îmi doresc să trecem la fapte. 

Citeste mai departe pe adevarul.ro